SOUL expression: reis naar je creërende essentie

Een Speelse Ontdekking en expressie van je Essentie en Kracht


In-depth guidance: Stien & Marleen

Thu 7 Nov 2024 - Thu 14 Nov 2024


Wat is jouw unieke creatieve bijdrage? Hoe creëer jij schoonheid in het midden van alles wat gebeurt? In deze tijden van transformatie is de druk om te weten wie je bent en dit duidelijk aan de wereld te laten zien groot.

Maar wat als het antwoord op de vraag ‘wie je bent’ een beweging mag zijn in plaats van een vaststaand feit? Wat als we onszelf en anderen de vrijheid kunnen geven om vloeibaar te blijven, voorbij identiteiten, rollen, opinies en oordelen? 

Welkom op deze reis naar je essentie, een creatieve ruimte waar we spelenderwijs verbinding maken met de natuurlijke beweging in onszelf en anderen. Via lichaamsbeweging, meditatief schrijven, verbeelding en verwondering creëren we met de hulp van zon, zand, stenen, rotsen... We maken geluid, verstillen en delen, integreren en verankeren. Tot je je innerlijke kracht voelt in alle cellen van je lichaam: jij bent een stralend, creërend wezen, jouw unieke expressie draagt bij aan het geheel.

De woestijn en de Bedoeïenen zijn onze toeschouwers en luisteraars, onze spiegelende medespelers, onze muzen en souffleurs, onze grootste fans en zorgende crew, én een decor om u tegen te zeggen.

Of je nu een creatieve leek of een ervaren artiest bent, deze diepgaande, inspirerende ervaring brengt je meer zelfvertrouwen, vrijheid in je expressie, meer creativiteit, meer authenticiteit in je relaties en een aantal ankers en tools om blijvend beweging te brengen in je dagelijkse realiteit.

Method

De kracht van dit traject zit in de woestijn als oneindige bron van inspiratie in combinatie met oefeningen in artistieke expressie die beweging brengen in wat vast zit, en Stien en Marleen als uitnodigende en coachende begeleiders.

We beginnen de dag met wat rustige lichaamsbeweging en een sessie meditatief schrijven. Ondertussen maken de Bedoeïenen een heerlijk ontbijt klaar. In de loop van de dag trekken we door de woestijn. Die tochten wisselen we af met creatieve sessies.

We maken gebruik van verbeelding en verwondering, we luisteren naar onze innerlijke poëet en schrijven vanuit onze ziel, we verkennen emoties en lichamelijke sensaties, we creëren met de hulp van zon, zand, rotsen, vogels en wind, we maken klank, we verstillen en we delen, we integreren en verankeren.

Afhankelijk van het programma kan een sessie één halve dag zijn of 2 blokken van 1 à 1,5 uur over de dag verspreid. We kiezen steeds de meest aangewezen plekken en beste temperatuur van de dag. We kijken ook steeds in het moment wat passend, inspirerend of waarde toevoegend is. De intentie is altijd om de vrije stroom te herkennen en deze te volgen. Jij kan ook de ruimte nemen om alleen te zijn of je voeden aan de groep.

Elke tocht is anders, van klimmen op stoere rotsen, klauteren door canyons tot wandelen in glooiende zandvlakten. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon.

‘s Avonds in het kamp, nadat we samen heerlijk gegeten hebben, is er ruimte om iets van wat we creëerden te delen – niets moet, alles kan. Ook de Bedoeïenen delen hun creatieve zelf, recht vanuit hun grote hart: muziek, dans, verhalen vertellen: ze voeden ons op meer dan één manier!

Je hoeft geen ervaring te hebben met artistieke expressie, theater of schrijven om mee te doen, iedereen is welkom, van creatieve leek tot podiumbeest.

Waarom artistieke expressie in de woestijn?

 

Artiesten vinden al eeuwenlang inspiratie in de natuur, en dat is niet voor niets. Het is een wonderlijke plek die altijd in beweging is. 

De woestijn is een natuurplek bij uitstek. Een plek vol leven. Als jij je creatieve hart opent in de woestijn, komt er ontzettend veel naar je toe: de rotsen, het zand, de dieren, de lucht, de wind, de bedoeïenen, ze hebben je allemaal eindeloos veel te vertellen. En jij bent de enige die wat zij jou vertellen, kan horen.  De taal die ze spreken, vraagt een manier van luisteren die anders is dan anders, een manier van zijn die eigen is aan de artistieke ziel. En die kunnen we wakker maken in elk van ons. 

De woestijn is dus de ideale plek om jouw creërende en expressieve Zelf in alle glorie te ontmoeten. En ja, dit betekent ook dat je op blokkades kan botsen: de plekken waar jouw creativiteit vast is komen te zitten. De woestijn spiegelt en heelt. En wij staan klaar met haar om jou te ondersteunen in je zoeken, en met open armen te ontvangen wat je vindt.
 

Why would you choose this trip?

De Sinai-woestijn is een van de krachtigste plekken op aarde. Ze brengt je als vanzelf terug in contact met je authentieke, creërende zelf. 24h/24h in de ongerepte natuur vertoeven en het contact met de speelse, zorgzame bedoeienen maken het verschil. Dit in combinatie met de diepgang & bezieling van onze gepassioneerde coaches Stien en Marleen.

De focus op artistieke expressie midden in de natuur, ver van alle drukte, geeft je de vrijheid, veiligheid en mogelijkheid om te experimenteren, je creatieve hart te openen en een nieuwe manier van expressie te geven aan jezelf. Of je nu creatieve leek of ervaren artiest bent, deze diepgaande, inspirerende ervaring geeft je meer zelfvertrouwen, vrijheid in je expressie, meer stroming in je creativiteit, meer authenticiteit in je relaties en een aantal ankers en tools om mee te nemen in je verdere leven.

Een life changing ervaring waar je vast met heimwee naar terug kijkt.

SOUL expression Why would you choose this trip?
"Creativity is the natural order of life. Life is energy: pure creative energy." Julia Cameron (The Artist Way)

Stien Michiels (1974)

coach / trainer

Artistieke duizendpoot (theatermaker, woordkunstenares, clown en singer-songwriter (STI.LL) - ritueel begeleider - dagvoorzitter - facilitator - regie, sparring partner en embodiment coach voor sprekers en podiumkunstenaars.

Ruimte creëren voor echte verbinding is de rode draad in de vele rollen die ik opneem. Ik kan bogen op ruim 2 decennia ervaring als facilitator en trainer in organisaties en maatschappelijke projecten, meer dan 10 jaar ervaring in de podiumkunsten en een intens persoonlijk levenslang traject naar meer embodiment dat zich in 2023 vertaalde in een certificaat als Embodiment Coach. Een unieke combinatie van tools en expertise dus, een rugzak waar ik met plezier datgene uit tover wat nodig is.

Read on

Ik open dan ook graag een creatieve en verbindende ruimte die aansluit bij jouw vraag, al dan niet in samenwerking met collega artiesten, coaches en facilitators uit mijn brede netwerk. Ik luister en doorvoel, geef woord en klank aan het onnoembare, breng wat vast is komen te zitten in beweging en geef ruimte aan de schittering, schoonheid en kracht van eenieder. 

Rakend. Warm. Afgestemd. Belichaamd. Krachtig kwetsbaar. Empathisch. Co-creatief leidend. Met open hart en mind. Spelend en spiegelend, met diepgang en een knipoog. 

Ik richtte in mijn thuisbasis Brussel samen met mijn Franstalige partner het sociaal geëngageerde theatergezelschap Compagnie Tisserin op en lig mee aan de basis van de burgerbeweging We have the choice, ontstaan vlak na de aanslagen in Brussel en Zaventem in 2016.

Ik woon in Schaarbeek met mijn spiegelende geliefde en wijze plus-dochter, met wie ik zo vaak als het kan de natuur in trek. Geef me een bos en ik smelt. Het brengt me de rust die ik nodig heb. Tegelijk hou ik van de vele verhalen die een stad te bieden heeft. Uiteenlopende werelden die mooi samenvallen in ons kalme achterhuis in grootstad Brussel, waar we uitzicht hebben op een gigantische lindeboom.

Kom gerust eens langs, we organiseren er regelmatig ook huisconcerten. Je maakt me blij met een mooie uitdrukking of grappig woordspel, een warm, wijs, en diepgaand gesprek bij een kopje koffie of een wandeling in de natuur, muziek die raakt, een hart dat zich opent, een vleugje magie en mysterie, en simpele, praktische oplossingen. Noem me gerust een pragmatische poëet. 

www.stienmichiels.com


Marleen Hofman (1967)

Bezielster

In 2006 ben ik in contact gekomen met de woestijn! Een keerpunt in mijn leven van 'economisch gedreven' naar 'zijn', van 'luxe' naar 'essentie', van 'hoofd' naar 'hart'. De woestijn was voor mij als thuiskomen, het voelde als één groot liefdesbad! Het contact met de bedoeinen, die zielsmaatjes zijn geworden, de overweldigende pracht en kracht van de natuur. Deze ervaring had zo'n impact dat ik graag de gelegenheid wilde creëren om meer mensen deze ontdekkingsreis te kunnen laten maken. Dit idee heeft geleid tot het ontstaan van Desert-Soul.

Read on

Mijn coaching skills, rustige natuur en doorleefde wijsheid zet ik graag in om transformatieprocessen te begeleiden, mensen terug verbinden met hun volle potentieel. Van de bedoeïnenen heb ik geleerd te leven in het nu en in volle vertrouwen de flow te volgen. Dat doe ik ook in de begeleiding, in elk moment kijken wat er zich als groeipotentieel aandient, en dat optimaal ondersteunen.

De woestijn geeft ruimte voor mijn creativiteit, mijn zoeken naar schoonheid en essentie in alles. Voor mij is ze een krachtige gids en hulpbron. Door mijn eigen leven te leiden vanuit mijn hart, mijn passie, mijn essentie wil ik graag mensen inspireren hetzelfde te doen.

Mijn verhaal is er een van ontdekkingen en avontuur, ontmoetingen en groei, eeuwige groei en dat is mijn passie.
Na studies publiciteit en fotografie is mijn loopbaan begonnen met een 20-tal jaar als freelance art director voor reclamebureaus en eigen klanten. Sinds 2003 ben ik gestart met allerlei opleidingen rond zelfontwikkeling: NLP, systemisch opstellen, trauma, intuïtieve ontwikkeling, begeleiding van organisaties, transpersoonlijke coaching, ...

Ik heb het voorrecht twee fantastische zonen te hebben (1998 - 2001), mijn grootste leermeesters.

Periods and prices


Period

Thu 7 Nov 2024 - Thu 14 Nov 2024

Contribution

  1. Accommodatiekosten: 995 € p/p
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Training particulier tarief: 495 €
    Training zakelijk tarief: 700 € + BTW
  3. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh 

Not included:

Tips (+- 70 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen