Avontuur voor gezinnen: Speelsheid en magie in de woestijn

Zin in een avontuur voor het hele gezin, dat ieders blik op de wereld verruimt?Een authentieke avontuurlijke vakantie voor gezinnen waarbij de nadruk ligt op beleving. We willen de kinderen een ervaring aanbieden die hun blik op de wereld verruimt en hun hele leven bijblijft. Terug naar de roots  en het eenvoudige, pure leven in een authentieke omgeving die voor de meeste toeristen onbekend blijft. Afstand van GSM en andere schermen zorgen ervoor dat de creativiteit weer als vanzelf naar boven komt.

We starten de reis met 1 nacht in een sympathiek hotelletje in Dahab, waar we kunnen bijkomen van het onderweg zijn en genieten aan het zwembad. Rond de middag vertrekken we richting woestijn waar we rond trekken en de dagelijkse activiteiten gericht zijn op het ontdekken van de pracht van de woestijn en het leren kennen van de bedoeïenen en hun gewoontes. 

In de woestijn wandelen en klimmen we, spelen we in het zand en doen een tochtje per kameel. Onderweg worden we steeds in de watten gelegd door de bedoeïenen, die van iedere tocht, iedere maaltijd en ieder moment een onvergetelijke beleving maken. We leren brood bakken, bezoeken een dorpje, verfrissen ons aan de waterput en verbroederen bij een glaasje thee. Afhankelijk van het seizoen gaan we ook een dagje naar de Rode zee.

's Avonds rond het vuur zingen en genieten we van de ritmes van de djembé om dan moe en voldaan de nacht door te brengen  in ons tentje of onder de blote hemel.

Why would you choose this trip?

We nemen je mee in de ongerepte natuur,  ver van de toeristische paden om samen met je gezin een authentieke cultuur te ontdekken, met andere taal, klederdracht, gewoontes. Vanaf het begin worden we één grote familie met de vrolijke, speelse bedoeïenen en kunnen we met verwondering en respect hun levenswijze leren kennen.
De woestijn is één grote speeltuin voor zowel jong  als oud. Tijd en ruimte om in volle aandacht samen te zijn en te volgen wat er ontstaat.
Er is een afwisselend programma voorzien, dat heel flexibel wordt afgestemd op de gezinnen en de kinderen. Heb je even nood aan wat rust en stilte, dat kan ook!

Kinderen / jongeren zijn graag samen met leeftijdsgenoten. We trachten steeds 2 tot 4 gezinnen samen te brengen. Zo ontstaat één grote warme groep met gelijkgestemden. Je kan ook zelf je groep samenstellen om met bevriende families deze unieke ervaring te delen.
Na een weekje verbroederen kunnen we niet beloven dat de kinderen nog terug naar huis willen ;-)

Trips voor gezinnen Why would you choose this trip?
The world is a book and those who do not travel only red one page St. Augustine

Periods and prices


Period

Contribution

 1. Accommodatiekosten:
  Kind <12 : 570 € p/p 
  Kind 12-15 : 655 € p/p 
  Kind 16-18 : 765 € p/p 
  Volwassene : 995 € p/p 
  (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
  Inclusief: alle kosten ter plaatse behalve drank hotel, exclusief vlucht
 2. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh 
 3. Optioneel: Wil je graag persoonlijke coaching op de reis dan kan dat indien een van onze coachen deze trip begeleidt.
  Als particulier: 470 € - Zakelijk: 700 € + BTW

Not included:

Tips (+- 60 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen