Wise Woman Rite of Passage​

overgang naar wijsheid en elderschap


In-depth guidance: Greet & Hermine

Thu 3 Apr 2025 - Thu 10 Apr 2025


Als vrouw ga je ergens omtrent je 50e doorheen een belangrijke ‘rite of passage’. Het einde van je vruchtbare fase gaat samen met misschien wel de mooiste inwijding in je leven. Je beleeft je vrouw-zijn in diepere lagen. 

Hier maken we ruimte voor tijdens deze magische woestijnreis. Welkom in de heilige cirkel van wijze vrouwen. We dalen af naar de diepte van de oermoeder, de woestijn, waar de mysterieën voelbaar zijn. We halen op wat we verloren zijn geraakt in de loop van ons leven. Met zachte ogen kijk je terug en aanvaard je de geleerde lessen. Het is tijd om je te herinneren wie je bent. Het is tijd om alles wat je nog niet tot leven hebt gebracht opnieuw een kans te geven en jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen.

Method

De kracht van het traject rust in de oneindige inspiratie van de natuur in combinatie met o.a deelcirkels, zacht lichaamswerk, wandelingen, stilte, rituelen, creatief werk, sacred body awakening, dans, zang & drum.

Je neemt afstand van je dagelijkse patronen en prikkels door dag en nacht in de ongerepte natuur te verblijven. Zo creëer je ruimte om je bewust te worden van de gedachten, overtuigingen, patronen en gevoelens die je wel of niet langer ondersteunen en ervaar je de kracht om deze te transformeren.

Elke ochtend beginnen we de dag met een practice, terwijl de Bedoeïen een heerlijk ontbijt klaarmaken.

In de loop van de dag trekken we door de woestijn en wordt die tocht begeleid. Deze reis vervangt geen therapeutisch traject, maar brengt je terug naar je oorsprong  Uit het hoofd, terug naar het hart. Elke tocht is anders, van klimmen, op stoere rotsen tot wandelen in glooiende zandvlakten, kort of lang, alleen of per 2, met een vraag of opdracht of open en 'het laten komen'. 

De hele overgangsperiode kun je ervaren als een Rite of Passage. Van het oude naar het nieuwe. Een oeroud ritueel is jezelf afzonderen in de natuur. Om tijd te nemen om dieper af te dalen en je te openen Misschien om iets te helen, herstellen of vrij te geven. In het midden van de week is er de gelegenheid om 24u alleen in dit unieke landschap te vertoeven. Tijd en ruimte om je eigen flow te volgen en je te laten raken door de wijsheid van de woestijn. 

Tijdens heel de reis krijg je zachte en helende begeleiding. Nieuwe inzichten en mogelijkheden ontvouwen zich.

Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon.

Waarom een reis voor vrouwen in de woestijn?

 

Woestijnen zijn de chakra's van de aarde. De Sinaï woestijn is één van de 'krachtigste plaatsen' op onze planeet. Het is zeer moeilijk in woorden te vatten. De trillingsfrequente is er hoger, fijner, het voelt als een zeer vrouwelijke, beschermende energie die daar aanwezig is. De overweldigende schoonheid van de natuur, de absolute stilte en het zand dat zowel geluid als negativiteit lijkt op te slorpen... maken dat je er helemaal tot rust komt zonder dat je daar inspanning moet voor doen. Je zet je open voor alles en alles stroomt. Dat klinkt voor veel mensen allicht zweverig maar zelfs sceptici die de stap zetten om toch mee te gaan, beleven hetzelfde. Het gebeurt vanzelf, in de Sinaï ga je vanzelf van je hoofd naar je hart.

 

 

Why would you choose this trip?

• Tijd om de drukte achter je te laten, in je lijf te zakken, tot stilstand te komen en in verbinding te zijn met jezelf, de natuur en je sisters.
• We gaan samen op pad, in onszelf en in de woestijn. We maken ruimte voor meer belichaming in jezelf om vandaaruit te voelen wat jouw pad is in deze nieuwe levensfase.
• De stilte en magie van de woestijn nodigt je uit om in diepere lagen te zakken. 
• Er is tijd om op jezelf te zijn én tijd om met sisters samen te zijn. 
• Het is een sleutelmoment in je leven, waar je de geschenken van de overgangsfase mag onthullen. 

De jarenlange ervaring met vrouwen van Hermine van Womanwise en Greet, zorgen ervoor dat je gepaste begeleiding krijgt binnen een veilig kader. Niet alleen word je begeleid door de zorgzame trainers, de levensvreugde van de Bedoeïenen maken ook dat je je permanent veilig en ontzorgd voelt. Het heerlijke eten, prachtige kampplaatsen en de zorg voor je bagage, maken het verblijf in de woestijn heel comfortabel.

Ontspannen en opgeladen ga je terug naar huis. Welkom op dit unieke avontuur, dat je hele leven zal bijblijven!

Wise Woman Why would you choose this trip?
De vrouwelijke weg kan niet worden gemaakt,
​zij kan alleen maar toegelaten worden. ​Maitreyi D. Piontek

Greet Luypaert (1974)

TRAINER - COACH

Op mijn 49e levensjaar maakte ik de stap naar de Crone vrouw. Na reeds 20 jaar met mensen te werken, heb ik deze fase als een van de belangrijkste in mijn leven ervaren. Het voelt meer dan een geschenk voor iedere vrouw om deze fase bewust te vieren, gedragen door andere sisters, met momenten van stilte en ritueel. Dit wens ik iedere vrouw toe. Ik liet me zelf in mijn overgangsfase meenemen door Hermine Schoneveld. Heel dankbaar dat wij nu samen deze week in de Sinaï voor vrouwen aanbieden.

Read on

Naast deze reis voor vrouwen begeleid ik samen met mijn partner Erik Decolvenaer de Revolutionary Lovers koppelreis.

www.greetluypaert.be
www.revolutionarylovers.eu
+32 478 31 43 76


Hermine Schoneveld (1954)

Trainer - Coach

Nu ik mijn 60e levensjaar ben voel ik hoe belangrijk deze overgangsfase is geweest en nog steeds is. Deze wereld vraagt om wijze vrouwen en op mijn manier draag ik bij om
vol liefde, waarachtigheid en  passie, vrouwen weer naar hun eigen wijsheid en vertrouwen te brengen. Ik neem je onder andere mee naar magische krachtplekken om het diepe weten weer op te halen en om de poorten te openen naar de wijsheid verbonden met het lichaam.

www.womanwise.nl/wise-woman-sinai-woestijnreis.html

Periods and prices


Period

Thu 3 Apr 2025 - Thu 10 Apr 2025

Contribution

  1. Accommodatiekosten: 995 € p/p
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Training: 700 euro p/p
  3. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh

Not included:

Tips (+- 70 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen