Passie tussen 2 culturen


Desert-Soul is ontstaan door de verbinding tussen twee culturen.
Enerzijds zijn er de gepassioneerde woestijnbewoners van Serabit, de bedoeïenen die onder leiding van Farag reeds jaren vanuit hun hart instaan voor de organisatie en de begeleiding van woestijnreizen. Van 2 tot meer dan 100 personen.

Anderzijds is er Marleen, die gebeten door de woestijn, de bedoeïenen ondersteund heeft bij het in de wereld brengen van Desert-Soul. Daar zet ze haar eigen ervaring als coach in om ter plaatse te zorgen voor verdiepende begeleiding. Dit geeft het reizen in de woestijn een extra dimensie


Farage Gomma (1974)

Organisator

Farage, onze gids en bezieler is geboren in Serabit in Zuid-Sinaï en is afkomstig van 2 nomadische bedoeinenstamen. Hij bracht zijn jeugd door als kind tussen de geiten en de kamelen. Het leven was hard voor deze man. Op school deed hij het heel goed en hij keek ernaar uit om verder te gaan studeren. Maar op zijn 12de stierf zijn vader onverwacht en werd hij plots hoofd van het gezin. Vanaf dat moment heeft hij zijn aangeboren leiderskwaliteiten ontwikkeld en zijn zin voor verantwoordelijkheid gebruikt.

Lees verder

Hij heeft ervaring van werken in de bouw tot in de toeristische centra aan de kust. In de hotels heeft hij Engels geleerd en ontdekt wat de noden en verwachtingen zijn van de buitenlanders. Farage vond als kind van de natuur zijn passie in het begeleiden van tochten door de woestijn. Eerst begon hij als helper tijdens trektochten, waar hij zowat alle klusjes moest doen. Zijn liefde voor de woestijn, zijn intelligentie en doorzettingsvermogen, in combinatie met zijn leiderschap hebben hem gebracht waar hij nu staat. Uitstekende gids en leider van Desert-Soul, die een heel team feilloos aanstuurt.

Zijn doel is om de bedoeïnencultuur op een respectvolle manier te verspreiden aan één ieder die er open voor staat en om zijn volk te ondersteunen in het streven naar betere leefomstandigheden. Farag is in de bedoeïenengemeenschap een dragende figuur geworden. Hij zet zich in om de zwaksten te helpen en de bedoeïenen cultuur te helpen overleven. Hierin wordt hij o.a. ondersteund door Micky, die een fonds ‚The Bedouin Friends’ heeft opgericht.


Marleen Hofman (1967)

Bezielster

In 2006 ben ik in contact gekomen met de woestijn! Een keerpunt in mijn leven van 'economisch gedreven' naar 'zijn', van 'luxe' naar 'essentie', van 'hoofd' naar 'hart'. De woestijn was voor mij als thuiskomen, het voelde als één groot liefdesbad! Het contact met de bedoeinen, die zielsmaatjes zijn geworden, de overweldigende pracht en kracht van de natuur. Deze ervaring had zo'n impact dat ik graag de gelegenheid wilde creëren om meer mensen deze ontdekkingsreis te kunnen laten maken. Dit idee heeft geleid tot het ontstaan van Desert-Soul.

Lees verder

Mijn coaching skills, rustige natuur en doorleefde wijsheid zet ik graag in om transformatieprocessen te begeleiden, mensen terug verbinden met hun volle potentieel. Van de bedoeïnenen heb ik geleerd te leven in het nu en in volle vertrouwen de flow te volgen. Dat doe ik ook in de begeleiding, in elk moment kijken wat er zich als groeipotentieel aandient, en dat optimaal ondersteunen.

De woestijn geeft ruimte voor mijn creativiteit, mijn zoeken naar schoonheid en essentie in alles. Voor mij is ze een krachtige gids en hulpbron. Door mijn eigen leven te leiden vanuit mijn hart, mijn passie, mijn essentie wil ik graag mensen inspireren hetzelfde te doen.

Mijn verhaal is er een van ontdekkingen en avontuur, ontmoetingen en groei, eeuwige groei en dat is mijn passie.
Na studies publiciteit en fotografie is mijn loopbaan begonnen met een 20-tal jaar als freelance art director voor reclamebureaus en eigen klanten. Sinds 2003 ben ik gestart met allerlei opleidingen rond zelfontwikkeling: NLP, systemisch opstellen, trauma, intuïtieve ontwikkeling, begeleiding van organisaties, transpersoonlijke coaching, ...

Ik heb het voorrecht twee fantastische zonen te hebben (1998 - 2001), mijn grootste leermeesters.


Micky Masset (1964)

Transformatiecoach & bezielster 'the bedouin friends'

Ik ben sinds 2000 medeoprichtster en partner in Quinx, een bureau dat particulieren en organisaties helpt begeleiden naar een dieper niveau van zingeving, verbinding en persoonlijk leiderschap.

Mijn achtergrond en opleidingen in NLP, coaching, familieopstellingen, groeps-dynamiek, karakterstructuren, emotioneel lichaamswerk ea helpen me om dat op een holistische manier te doen, aangepast aan de behoeften van de groep en het individu.

Lees verder

In 2009 vroeg Marleen me om, samen met haar, een verdiepend programma voor de woestijnreizen
te helpen ontwikkelen. Sindsdien ben ik ook gebeten door de woestijnmicrobe.

De ingrediënten zijn uniek : de magie, schoonheid en stilte van de woestijn - de ontmoeting met de bedoeinen cultuur -
het leven in de natuur. De mix raakt me telkens weer en ik ben zo dankbaar dat ik een stuk van mijn werk in die omgeving kan doen en zien wat het transformerende effect op deelnemers is.

Het contact met de bedoeinen en hun cultuur is zoveel voor me gaan betekenen, dat ik een fonds voor het behoud van deze prachtige, oude cultuur heb opgezet. The Bedouin friends is in 2015 geboren en heeft al een aantal mooi projecten gerealiseerd. Het enthousiasme en de hulp van deelnemers is hier doorslaggevend in.

https://www.facebook.com/serabit/

+32 (0)478 33 54 99 - micky@quinx.org
www.quinx.org


Suliman (1977)

Gids - kok

Van kindsaf is hij boezemvriend met Farage en Djamal. Samen op trip gaan in dan ook voor hen een feestelijk samenzijn voor hem. Suliman wordt niet voor niets ook wel ‘zingende glimlach’ genoemd. Hij is een altijd vrolijke man, energiek, die met zijn enthousiasme en speelsheid iedereen weet aan te steken. Zijn passie voor het leven en de liefde voor de natuur en muziek, maken van hem een mooie mens die leeft en straalt vanuit zijn hart.

Hij is een meester in steeds verrassend lekkere maaltijden toveren, met weinig middelen, veel geduld en liefde.

Lees verder

's Avonds neemt hij ons mee in de klanken en de ritmes van debedoeienen, met een djembé of een jerrykan, creativiteit ten top.

Suliman is geboren in Serabit, Zuid Sinaï en is afkomstig van de Aleigatstam. Hij woont samen met zijn vrouw en 4 kinderen in het midden van de woestijn, en leeft er nog op de traditione wijze, zonder stromend water of gsm bereik. Hij deelt graag het authentieke woestijnleven met ons.


Djamal (1974)

Gids

Jousef

Gids

Soubhie

Chauffeur - entertainer

Chalet

Gids - kok

Suliman

Gids - kok

Onze missie


Mensen naar hun innerlijke stilte brengen, van hun hoofd naar hun hart in contact met hun essentie en kwaliteiten, hun verlangens en hoogste wijsheid. Zodat ze vanuit hun hart met passie en levensvreugde hun pad kunnen bewandelen, ten dienste van zichzelf, de andere en het grotere geheel.

De liefde in en tussen mensen uit verschillende culturen laten stromen en elkaar ondersteunen in groeiprocessen.

Bewuste reizen aanbieden die de lokale community ten goede komt.