Contact

Laten we kennis maken


Heb je interesse in één van onze reizen? Heb je nog vragen en vind je het antwoord niet tussen de veelgestelde vragen onderaan de pagina? Of ben je coach en wil je graag co-creëren met ons? Bezorg ons dan je vraag via onderstaand formulier of neem even telefonisch contact op: +32 (0)496 55 33 88. Wij kijken er naar uit je te leren kennen! Het desert-soul team.

* Deze velden zijn verplicht

Veelgestelde vragen


Er is tent beschikbaar voor iedereen maar sommigen slapen liever buiten. Er zijn deelnemers die verkiezen om in het kamp te slapen, anderen zoeken graag een rustig plekje op wat verder van de groep verwijderd. Voor iedereen zijn er dikke matrassen voorzien. Een slaapzak (en hoofdkussen) moet je zelf meebrengen, tenzij je eentje wil huren.

We hebben steeds genoeg water bij om je ‘s morgens en ‘s avonds te wassen. De lege 1.5L waterflessen van de dag worden bijgehouden en ‘s morgens gevuld met waswater. Je kan zelfs warm water krijgen als je dat wenst. Er zijn altijd mooie, discrete, natuurlijke badkamers te vinden.
Tijdens de trip komen we ook nog water tegen waar je je kan opfrissen. Soms stoppen we aan een waterbron en in de oase is er een bassin waar we in kunnen baden. Als we een dagje naar zee gaan zijn daar ook douches.

Behalve in de oase en aan zee komen we geen toiletten tegen. Maar je zal snel merken dat er geen mooiere toiletten bestaan dan de natuur. Er zijn altijd plaatsen achter rotsen of bergen waar je je discreet kan terug trekken. Een creatief oog ziet tussen de rotsblokken het ideale toilet. We vragen wat je achterlaat te bedekken met zand, zodat het aangenaam blijft voor de volgende die deze plek opzoekt. We laten nooit papier of vochtige doekjes achter! In de woestijn regent het niet dus alles blijft jaren liggen. We vragen om ze in een plastic zakje te stoppen en in de grote vuilzak te deponeren. Die hangt op elke plaats waar we stoppen klaar.
Wat in het begin een uitdaging lijkt, is iets waar velen later met heimwee naar terugkijken.

Er zijn geen speciale inentingen nodig. In tegenstelling tot de hotels waar het eten uren op buffetten ligt, wordt in de woestijn alles vers en met zorg en liefde bereid. Ben je er toch niet gerust in? Of ben je zeer gevoelig aan verandering van voedsel, dan hebben we lokale probiotica bij. Die kan je de eerste twee dagen preventief innemen.

's Ochtends hebben we een uitgebreid ontbijt: vers gebakken brood, fruit, yoghurt, honing, confituur, smeerkaas, feta, gebakken eitjes, cake, thee, melk, nescafé. Voor de lunch maken de bedoeïenen lekkere salades van geroosterde aubergines, tomaat, witte kaas, wortel, appel, komkommer, tonijn, aardappel, lokale specialiteit met bonen of erwten, fruit,... 's avonds wordt een warme maaltijd geserveerd. Dat kan gaan van een groenteschotel met rijst, pasta met groenten, kip, vis, geit,...

De koks maken 's avonds een apart potje voor de vegetariërs. Tijdens het ontbijt en de lunch is er genoeg variatie zodat ook vegetariërs aan hun trekken komen.

Je hoeft geen speciale conditie te hebben om de trip mee te kunnen doen. De moeilijkheidsgraad van de tochten en beklimmingen worden steeds op voorhand aangegeven zodat je zelf kan kiezen of je mee doet. Een letsel, te moe, andere behoeften of gewoon geen zin om deel te nemen aan een activiteit? Geen probleem. Je kan gewoon met de Jeep meerijden of ter plaatse een rustig moment voor jezelf nemen. Het is niet de bedoeling om te presteren, maar om te genieten van wat er is. Diegenen die meer actie willen kunnen extra tochten maken.

Er is 's middags na het eten en 's avonds tijd die je zelf kan invullen. Sommigen lezen of schrijven wat, anderen praten of zonnen. Ieder naar eigen wens en behoefte.

De doelgroep is zeer breed. Er zijn al mensen van 4 tot 70 jaar meegeweest. Het zijn mensen die bewust kiezen voor rust, ruimte en tijd voor zichzelf. Ze willen de woestijn ervaren en beleven. En dus niet zoveel mogelijk zien en bezichtigen. Over het algemeen zijn het mensen die dichtbij de natuur staan en ervan houden. Of ze willen dichter bij hun eigen natuur komen door persoonlijke groei. Dit is in volgorde van aantal de doelgroep die al is meegeweest:
1/ trainers en coachen, 2/ bedrijfsleiders, kaderleden, 3/ zelfstandigen en vrije beroepen (tandartsen, architecten,...) 4/ creatieve beroepen, 5/ bedienden, ...

Als ik de groepen uit het verleden bekijk, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik ze zelf niet beter had kunnen samenstellen. Ze zijn van nature ontstaan en voelen heel natuurlijk aan. De energie van de woestijn zorgt ervoor dat mensen meer in hun hart zitten dan in hun hoofd. Zo zei een deelnemer eens op het einde van een trip: "Wat ik het bijzonderste vond, is dat ik 8 dagen met een groep van 14 totaal verschillende mensen ben opgetrokken en op geen enkel moment een oordeel of weerstand heb gevoeld ten opzichte van iemand. Ik die normaal altijd kritiek heb op mensen. Verbazingwekkend!"

Behalve kamelen (dromedarissen), geiten, ezels en vogeltjes komen we niet veel diertjes tegen. Ook al wonen er slangen en schorpioenen, zoals er in België ook adders leven. In die 4 jaar dat ik in de woestijn rondtrek, heb ik slechts eenmaal een slang en een schorpioen gezien die de bedoeïenen voor me hadden gevangen. De woestijnbewoners zijn opgeleid om elk spoor van elk dier te herkennen. Als ze een slangenspoor ontdekken op een plek waar we stoppen, gaan ze altijd eerst op zoek naar het dier om het te vangen. Wanneer we vertrekken, laten ze het dier terug vrij.

Om het de bedoeïenen niet zwaarder te maken dan nodig, neem je best een grote zak mee voor je bagage (soort sportzak met twee wieltjes bijvoorbeeld). De bagage wordt 's morgens bovenop de Jeeps gelegd en er 's avonds terug afgehaald. Valiezen zijn niet handig om te stapelen en naar boven te tillen. Een rugzak kan ook, maar niet echt nodig omdat we zelf nooit de bagage dragen. Een rugzak heeft ook het nadeel dat je hem telkens helemaal moet leegmaken als je iets nodig hebt.

In de woestijn is niet overal bereik en soms is het signaal zwak. Daarom raden we aan om via sms te communiceren met het thuisfront. Er is zeker om de twee dagen goed bereik. Gezien er geen elektriciteit aanwezig is, kan je gsm slechts sporadisch opgeladen worden met een lader in de auto en een zelf mee te nemen power bank.

Uit de mailbox