De sinai woestijn

Een van de 'krachtplaatsen' op onze aarde


De omgevingsenergie wordt er een stuk intenser ervaren. Via de natuur worden nieuwe inzichten op een presenteerblaadje aangeboden en ervaar je inspiratie, liefde, inzicht, speelsheid en blijheid!
Nieuwe ideeën ontstaan er vanuit een ruimer perspectief. Je vindt er een nieuw begin.

De Sinaï woestijn wordt door kenners een van de mooiste woestijnen ter wereld genoemd. Ver van de platgetreden toeristische paden wordt geleefd op een ander ritme. Goed om te onthaasten, te genieten en in contact te komen met jezelf. Een plaats om met al je zintuigen te verkennen, met nieuwsgierigheid en vol verwondering. Voor vele visionaire leiders was de woestijn een krachtige gids. Onze trips gaan door in het zuiden van de Sinaï. We landen op Sharm el Sheikh en trekken de woestijn in tussen Dahab en Nuweiba.


Ligging

Egypte

Het gebied tussen Egypte en de golven van Suez en Akkaba heeft al eeuwenlang een zeer bewogen geschiedenis. Nu behoort Sinai aan Egypte, maar heeft in het verleden ook vaak toebehoord aan Israël.

Sinaï is een prachtige steenwoestijn, rijk aan mineralen als koper, mangaan, calcium, magnesium, fosfor, silicium en het edelgesteente turkoois. Het is een magische plek, met oases, woeste bergen, canyons, glooiende zandvlaktes, duinen en maanlandschappen. Achter elke hoek schuilt een nieuw landschap.

Het schiereiland Sinaï wordt beschouwd als de 3e woestijn van Egypte, na de Libische woestijn ten westen van de Nijl en de Arabische woestijn ten oosten. De naam Sinaï komt van de maangodin Sin, uit het oude Soemerie en is vergelijkbaar met Hathor. 'Ai' betekent in het Arabisch: Bron.

De Bedoeienen

De bewoners en hoeders van de woestijn


De Sinaï wordt van oudsher bewoond door groepen mensen die men tegenwoordig 'bedoeïenen' noemt. Bedu betekent: 'bewoner van de woestijn'. Ze leefden voordien als nomaden. Door deze manier van leven, gericht op het overleven in de woestijn, ontwikkelde zich een hele eigen cultuur. In Zuid-Sinaï zijn de bedoeïenen onderverdeeld in acht stammen, met elk een eigen gebied. Zo verschillen per bedoeïenenstam dialecten, sommige wetten, gewoontes en manieren van koken. De bedoeïenen waren niet of nauwelijks geregistreerd en voor het merendeel analfabeet. Momenteel is er schoolplicht en kunnen ook de meisjes naar school.

De bedoeïenen zijn op onze tocht door de woestijn onze gidsen. Door hun kennis van de woestijn kunnen we diep in de woestijn door dringen. Een gebied, rijk aan Bijbelse herinneringen met zijn oases, geërodeerde kalksteenformaties en prehistorische nomadengraven.

De inkomsten van de reizen komt ten goede aan het in stand houden en verder ontwikkelen van de bedoeïenen gemeenschap. Het uit de trips ontstane project 'the bedouin friends' heeft al gezorgd voor o.a. de installatie van een waterput, zonne-energie, ondersteunen van een school, …

Beste reistijd

Het is een van de zonnigste en droogste landen ter wereld


In de winter, van november tot maart is er kans op bewolking en regen, maar soms gaat er een heel jaar voorbij zonder één druppel. Het is één van de beste zonbestemmingen die je kunt kiezen in het voor en najaar, met aangename temperaturen tussen de 25 en 33 graden. Vanaf half juni tot half september is het eigenlijk te warm. 's Nachts zijn de temperaturen in de woestijn gemiddeld 10 à 15 graden frisser dan overdag.