Natuurstem: ontdek je authentieke klank

De magie die ontstaat tussen stilte en klank! Sing from your heart and let your soul be free!


Verdiepende begeleiding: Patricia & Marleen

do 3 apr 2025 - do 10 apr 2025


Eeuwenlang hebben mensen gezongen uit blijdschap, om verdriet, om te feesten, tijdens het werk, om genezing te ondersteunen, … zonder zich af te vragen of ze een “goeie” stem hadden of “juist” zongen. Zingen is altijd deel geweest van het leven, een manier om een gemeenschap met mekaar te verbinden. Met de stem waarmee wij zijn geboren, kunnen wij emoties, gedachten en ervaringen uitdrukken. Door spanningen en stress in ons dagelijkse leven ontstaan er echter blokkades op onze natuurlijke stem.

Tijd om het hoofd stil te zetten, te ademen, in verbinding te gaan met de natuur en een authentieke cultuur om zo de kracht van jouw unieke stem te herontdekken en te verdiepen.

Met hun doorleefde wijsheid en enthousiasme helpen Patricia en Marleen je om jouw klank en energie weer te laten stromen. De dienstbaarheid en levensvreugde van de Bedoeïenen maken dat je je permanent veilig en ontzorgd voelt. Heerlijk eten, prachtige kampplaatsen, ongerepte natuur en heerlijke temperaturen maken het verblijf in de woestijn heel comfortabel.

Opgeladen en met herwonnen levensvreugde en een krachtige stem ga je terug naar huis! 

Werkwijze

De kracht van het traject rust in de oneindige inspiratie van de natuur. Je neemt afstand van je dagelijkse patronen en prikkels door dag en nacht in de ongerepte natuur te verblijven. Zo creëer je ruimte om je af te stemmen op de trilling van de woestijn, in klank, en ook in stilte.

Elke ochtend beginnen we de dag met een klank- of zangmoment, terwijl de Bedoeïen een heerlijk ontbijt klaarmaken. In de loop van de dag trekken we door de woestijn en wordt op die tocht afgewisseld tussen lichaams- of andere oefeningen, een klank- of zangmoment op een bijzondere plek, spel en plezier. Elke tocht is anders, van klimmen op stoere rotsen tot wandelen in glooiende zandvlakten, kort of lang, in kleine groepjes of samen.

's Avonds zingen we opnieuw samen in het kamp. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon. 

Waarom verdieping in de Sinai woestijn?

 

Woestijnen zijn de chakra's van de aarde. De Sinaï woestijn is één van de 'krachtigste plaatsen' op onze planeet. Het is zeer moeilijk in woorden te vatten. De trillingsfrequente is er hoger, fijner, het voelt als een zeer vrouwelijke, beschermende energie die daar aanwezig is. De overweldigende schoonheid van de natuur, de absolute stilte en het zand dat zowel geluid als negativiteit lijkt op te slorpen... maken dat je er helemaal tot rust komt zonder dat je daar inspanning moet voor doen. Je zet je open voor alles en alles stroomt, ook jouw klank. Dat klinkt voor veel mensen allicht zweverig maar zelfs sceptici die de stap zetten om toch mee te gaan, beleven hetzelfde. Het gebeurt vanzelf, in de Sinaï ga je vanzelf van je hoofd naar je hart. 

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

Samen beschikken Patricia en Marleen over een unieke combinatie aan kennis en jarenlange ervaring die zij op een intuïtieve manier toepassen en delen.

Anders dan in een reguliere zangworkshop of zangstage krijg je hier de gelegenheid om jouw klank en zang te beleven in en te verbinden met de trilling van de woestijn. Je krijgt in groep tools aangereikt om zelf met jouw klank aan de slag te kunnen gaan, met klank een intentie uit te drukken en om je via jouw klank en stem te verbinden met de energie van een emotie, een plek, een groep. Door je zelf te ontspannen, te genieten, te accepteren en open te stellen voor de woestijn en wat deze doet met jou en met jouw stem en klank, maken wij samen met jou deze unieke klankreis.

De trip gebeurt op maat van elke groep en met respect voor de eigenheid van elk individu. We hebben aandacht voor tempo, evenwicht actie/rust, contacten met jezelf, de natuur en de plaatselijke cultuur. Welkom op deze unieke reis, die je leven zal bijblijven! 

Natuurstem Waarom zou je voor deze trip kiezen?
"The voice is like a bridge from your heart to your head.
Singing freely releases what's locked up in your body." Diane Austin

Patricia Van Cutsem (1972)

Zangeres, zangcoach natuurstem en klankheler

Mijn passie voor muziek en zingen beleef ik al van kinds af aan. Jarenlang volgde ik les in de muziekacademie van Gooik met de klarinet als instrument.Tegelijk zong ik overal waar ik maar kon. Mijn aha! moment kwam er toen ik als tiener mijn eerste cd kocht: 'The Lion and the cobra' van de Ierse zangeres Sinead O 'Connor. Jaa, zo wou ik ook ooit kunnen zingen! Niet alleen mooi en toonvast, maar ook huilend als een wolf, fluisterend, krijsend. In volle overgave, in volle vrijheid.

Een parcours van de juiste zang- en klankmeesters bracht mij steeds dichter bij mijn eigen stem. Mijn stembeleving verdiepte en ik begon de verbinding te ervaren tussen klank, mezelf, alles rond mij, het hele universum. Ik volgde een klankhelingsopleiding bij de International Assocation of Sound Therapy waar die verbinding nog werd versterkt en ik meer inzicht kreeg in de helende werking van klank en hoe deze te integreren in het dagelijkse leven, individuele sessies, klankhelingen en klankreizen. 

Lees verder

Sinds 2011 deel ik mijn opgebouwde expertise als zangeres en levenspassie voor klank in workshops, cursussen, individuele sessies, klankhelingen en klankreizen. Als zangeres treed ik solo op onder mijn naam met eigen composities waarbij ik loopstation, electronische beats en samples combineer met mijn stem als hoofdinstrument, aangevuld met akoestische instrumenten. En met het duo Cannaerts & Van Cutsem waarbij ik Jan's Engelstalige liederen zing. Ik maakte 7 jaar deel uit van de vrouwengroep Keruna, trad 2 jaar op met het wereldmuziekduo Pakamuse en werk regelmatig samen met muziekcollega's, maar ook in kruisbestuiving met andere kunstdisciplines zoals dans.

www.patriciavancutsem.com +32 (0)483 425 161
vancutsem.patricia@gmail.com 


Marleen Hofman (1967)

Bezielster

In 2006 ben ik in contact gekomen met de woestijn! Een keerpunt in mijn leven van 'economisch gedreven' naar 'zijn', van 'luxe' naar 'essentie', van 'hoofd' naar 'hart'. De woestijn was voor mij als thuiskomen, het voelde als één groot liefdesbad! Het contact met de bedoeinen, die zielsmaatjes zijn geworden, de overweldigende pracht en kracht van de natuur. Deze ervaring had zo'n impact dat ik graag de gelegenheid wilde creëren om meer mensen deze ontdekkingsreis te kunnen laten maken. Dit idee heeft geleid tot het ontstaan van Desert-Soul.

Lees verder

Mijn coaching skills, rustige natuur en doorleefde wijsheid zet ik graag in om transformatieprocessen te begeleiden, mensen terug verbinden met hun volle potentieel. Van de bedoeïnenen heb ik geleerd te leven in het nu en in volle vertrouwen de flow te volgen. Dat doe ik ook in de begeleiding, in elk moment kijken wat er zich als groeipotentieel aandient, en dat optimaal ondersteunen.

De woestijn geeft ruimte voor mijn creativiteit, mijn zoeken naar schoonheid en essentie in alles. Voor mij is ze een krachtige gids en hulpbron. Door mijn eigen leven te leiden vanuit mijn hart, mijn passie, mijn essentie wil ik graag mensen inspireren hetzelfde te doen.

Mijn verhaal is er een van ontdekkingen en avontuur, ontmoetingen en groei, eeuwige groei en dat is mijn passie.
Na studies publiciteit en fotografie is mijn loopbaan begonnen met een 20-tal jaar als freelance art director voor reclamebureaus en eigen klanten. Sinds 2003 ben ik gestart met allerlei opleidingen rond zelfontwikkeling: NLP, systemisch opstellen, trauma, intuïtieve ontwikkeling, begeleiding van organisaties, transpersoonlijke coaching, ...

Ik heb het voorrecht twee fantastische zonen te hebben (1998 - 2001), mijn grootste leermeesters.

Periodes en bijdrage


Periode

do 3 apr 2025 - do 10 apr 2025

Bijdrage

  1. Accommodatiekosten: 995 € p/p
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Training particulier tarief: 495 €
    Training zakelijk tarief: 700 € + BTW
  3. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh 

Niet inbegrepen:

Tips (+- 70 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen

Uit de mailbox