Voor jongeren (17-25) en hun ouders: a 'once-in-a-lifetime' experience

Avontuur & chillen, natuur & verbinding


zo 27 okt 2024 - zo 3 nov 2024 zo 2 feb 2025 - zo 9 feb 2025


Een authentieke avontuurlijke vakantie voor jongeren en hun ouders, waarbij de nadruk ligt op beleving. Een ervaring die ieders blik op de wereld verruimt en het hele leven zal bijblijven. Terug naar de roots  en het eenvoudige, pure leven in een authentieke omgeving die voor de meeste toeristen onbekend blijft. Afstand van GSM en andere schermen zorgen ervoor dat de creativiteit weer als vanzelf naar boven komt.

Wanneer we in een schoolvakantie reizen, zoals de herfstvakantie, starten we de reis met 1 nacht in een sympathiek hotelletje in Dahab, waar we kunnen bijkomen van het onderweg zijn en genieten aan het zwembad. Zo kan iedereen zelf kiezen welke vlucht hij neemt. Rond de middag vertrekken we richting woestijn. Wanneer we rechtstreeks kunnen vliegen in groep reizen we rechtstreeks van Sharm naar de woestijn.

Daar begint het avontuur en trekken we rond van het ene adembenemende landschap in het andere. Canyons, zandduinen, bergen, ... Alle ingrediënten om het speelse kind in ons toe te laten. De dagelijkse activiteiten zijn gericht op het ontdekken van de pracht van de woestijn en het leren kennen van de bedoeïenen en hun authentieke manier om vol levensvreugde en speelsheid in het leven te staan. Ze nodigen ons uit om onze creatieve vrije zelf te zijn. Zo kan er in elk moment iets ontstaan vanuit de groep. Dans, muziek, spel, stilte,... alles is welkom.   

In de woestijn wandelen en klimmen we, rollen we in het zand en doen een tochtje per kameel. Onderweg worden we steeds in de watten gelegd door de bedoeïenen, die van iedere tocht, iedere maaltijd en ieder moment een onvergetelijke beleving maken. We leren brood bakken, bezoeken een dorpje, verfrissen ons aan de waterput en verbroederen bij een glaasje thee. Afhankelijk van het seizoen en als we er als groep voor kiezen kunnen we een dagje naar de Rode zee gaan.

's Avonds rond het vuur zingen, dansen en genieten we van de ritmes van de djembé om dan moe en voldaan de nacht door te brengen in ons tentje of onder de blote hemel. 

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

We nemen je mee in de ongerepte natuur, ver van de toeristische paden om samen met je gezin een authentieke cultuur te ontdekken, met andere taal, klederdracht, gewoontes. Vanaf het begin worden we één grote familie met de vrolijke, speelse bedoeïenen en kunnen we met verwondering en respect hun levenswijze leren kennen.
De woestijn is één grote speeltuin voor zowel jong  als oud. Tijd en ruimte om in volle aandacht samen te zijn en te volgen wat er ontstaat.
Er is een afwisselend programma voorzien, dat heel flexibel wordt afgestemd op de groep. Heb je even nood aan wat rust en stilte, dat kan ook!

We trachten ouders en hun oudere, studerende kinderen samen te brengen. Maar ook zonder ouders ben je als jongere van harte welkom! De intentie is  één grote warme groep van gelijkgestemden te vormen. Je kan ook zelf je groep samenstellen om met vrienden deze unieke ervaring te delen.
Na een weekje verbroederen kunnen we niet beloven dat je nog terug naar huis wil ;-)

Trips voor studenten & ouders Waarom zou je voor deze trip kiezen?
The world is a book and those who do not travel only red one page St. Augustine

Periodes en bijdrage


Periode

zo 27 okt 2024 - zo 3 nov 2024 zo 2 feb 2025 - zo 9 feb 2025

Bijdrage

 1. Accommodatiekosten:
  Volwassene: 995 € p/p 
  (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
  Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
 2. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh
 3. Optioneel: Wil je graag persoonlijke coaching op de reis dan kan dat indien een van onze coachen deze trip begeleidt.
  Als particulier: 470 € - Zakelijk: 700 € + BTW

Niet inbegrepen:

Tips (+- 70 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen