Voor jongeren (17-25) en hun ouders: a 'once-in-a-lifetime' experience

Avontuur & chillen, natuur & verbinding


za 29 okt 2022 - za 5 nov 2022


Een authentieke avontuurlijke vakantie voor jongeren en hun ouders, waarbij de nadruk ligt op beleving. Een ervaring die ieders blik op de wereld verruimt en het hele leven zal bijblijven. Terug naar de roots  en het eenvoudige, pure leven in een authentieke omgeving die voor de meeste toeristen onbekend blijft. Afstand van GSM en andere schermen zorgen ervoor dat de creativiteit weer als vanzelf naar boven komt.

We starten de reis met 1 nacht in een sympathiek hotelletje in Dahab, waar we kunnen bijkomen van het onderweg zijn en genieten aan het zwembad. Rond de middag vertrekken we richting woestijn waar we rond trekken en de dagelijkse activiteiten gericht zijn op het ontdekken van de pracht van de woestijn en het leren kennen van de bedoeïenen en hun gewoontes. 

In de woestijn wandelen en klimmen we, spelen we in het zand en doen een tochtje per kameel. Onderweg worden we steeds in de watten gelegd door de bedoeïenen, die van iedere tocht, iedere maaltijd en ieder moment een onvergetelijke beleving maken. We leren brood bakken, bezoeken een dorpje, verfrissen ons aan de waterput en verbroederen bij een glaasje thee. Afhankelijk van het seizoen gaan we ook een dagje naar de Rode zee.

's Avonds rond het vuur zingen en genieten we van de ritmes van de djembé om dan moe en voldaan de nacht door te brengen  in ons tentje of onder de blote hemel.

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

We nemen je mee in de ongerepte natuur,  ver van de toeristische paden om samen met je gezin een authentieke cultuur te ontdekken, met andere taal, klederdracht, gewoontes. Vanaf het begin worden we één grote familie met de vrolijke, speelse bedoeïenen en kunnen we met verwondering en respect hun levenswijze leren kennen.
De woestijn is één grote speeltuin voor zowel jong  als oud. Tijd en ruimte om in volle aandacht samen te zijn en te volgen wat er ontstaat.
Er is een afwisselend programma voorzien, dat heel flexibel wordt afgestemd op de gezinnen en de kinderen. Heb je even nood aan wat rust en stilte, dat kan ook!

We trachten ouders en hun oudere, studerende kinderen samen te brengen. Zo ontstaat één grote warme groep met gelijkgestemden. Je kan ook zelf je groep samenstellen om met bevriende families deze unieke ervaring te delen.
Na een weekje verbroederen kunnen we niet beloven dat de kinderen nog terug naar huis willen ;-)

Trips voor studenten & ouders Waarom zou je voor deze trip kiezen?
The world is a book and those who do not travel only red one page St. Augustine

Periodes en bijdrage


Periode

za 29 okt 2022 - za 5 nov 2022

Bijdrage

 1. Accommodatiekosten:
  Volwassene: 895 € p/p  (vanaf 2023: 995 € p/p)  
  (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
  Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
 2. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh
 3. Optioneel: Wil je graag persoonlijke coaching op de reis dan kan dat indien een van onze coachen deze trip begeleidt.
  Als particulier: 370 € (vanaf 2023: 470 €) - Zakelijk: 500 € (vanaf 2023: 700 € + BTW)

Niet inbegrepen:

Tips (+- 50 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen