Body & soul: Een weldaad voor lichaam en geest!

Balans via yoga, wandelen, stilte en coaching


In-depth guidance: Micky & Jolanda

Najaar 2025


Ben je toe aan een energie boost en aan verdieping en inspiratie?  

Yoga in combinatie met de woestijn, persoonlijke reflectie en avontuurlijke wandelingen. Het is een geweldige mix om opgeladen en geïnspireerd je dagelijkse leven weer aan te kunnen. Je kan deze week plaatsen in de categorie van “Inspirerende en avontuurlijke vakantie” – zo eentje die op de bucket list staat van een ieder die het leven en zichzelf wat dieper wil begrijpen.

Yoga 
De yoga sessies s’morgens en s’avonds worden begeleid door Jolanda.  Zij slaagt er altijd in om met haar veelzijdige lessen zowel yoga liefhebbers, als leken te bekoren.  Lichtheid en humor zijn vaste ingrediënten in haar sessies.  Het werken met de elementen in de woestijn, bijvoorbeeld een rotswand om te ondersteunen, geeft woestijnyoga nog iets extra’s. Trekt yoga je niet zo aan en wil je vooral mindfull en stretchend aanwezig zijn, dan vindt ze zelfs voor jou de aangepaste manier om mee te doen!

Zelf-Ontdekking
De woestijn, de stilte en de afstand van thuis (en van smartphone) vormen de ideale bodem om stil te staan bij jezelf en bij het leven dat je leidt. Deelnemers worden geholpen om dieper in zichzelf te zakken en krijgen hierbij oefeningen en sessies aangereikt door Micky. Ze begeleidt je door de woestijn en door je eigen proces. Alle lagen van je leven die aandacht nodig hebben, kunnen naar de oppervlakte komen. Inzichten, oefeningen en kapstokken neem je zeker mee naar huis.

Method

Zowel voor gevorderden, als voor beginnende zoekers en yogi’s, mannen en vrouwen, jong en oud met een normale, gezonde conditie en die het kunnen gebruiken om eens stil te staan en te verdiepen. 

Verblijf

We kamperen een hele week in de woestijn. Je kan slapen onder de blote hemel (ja, dat kan daar zomaar) of in individuele tentjes. We worden prinselijk verzorgd door het bedoeinen team. Op hun kampvuur toveren ze de heerlijkste maaltijden en ze zorgen voor ons comfort. Het grote kamp wordt 1 of 2 keer per week verhuisd, maar elke dag is er een nieuw avontuur. Een canyon, een berg, de oase, een kamelentocht... Het decor is adembenemend. De zon en de heerlijke droge warmte zijn een weldaad voor ons.

Why would you choose this trip?

Samen beschikken Micky en Jolanda over een uniek domein aan kennis en beproefde werkvormen en jarenlange ervaring. Micky tovert met een holistische aanpak, waarbij hoofd, hart en lichaam aandacht krijgen. Haar liefde voor de woestijn en haar bewoners brengt ze over op de deelnemers. Met haar jarenlange ervaring als reisbegeleidster en sinds 20 jaar gebeten door de yoga microbe, is de begeleiding van Jolanda tegelijk verfrissend als inspirerend. Zowel diep, als speels.  

De trip gebeurt op maat van elke groep en met respect voor de eigenheid van elk individu. We hebben aandacht voor tempo, evenwicht actie/rust, contacten met jezelf, de natuur en de plaatselijke cultuur. Tijdens deze reis sta je zelf centraal. Door je zelf te ontspannen, te genieten, te accepteren en te besluiten je eigen stappen te zetten, maken wij samen met jou een unieke reis.

Body & Soul Why would you choose this trip?
“Yoga is a mirror to look at ourselves from within.” B.K.S. Iyengar

Micky Masset (1964)

Transformatiecoach & bezielster 'the bedouin friends'

Ik ben sinds 2000 medeoprichtster en partner in Quinx, een bureau dat particulieren en organisaties helpt begeleiden naar een dieper niveau van zingeving, verbinding en persoonlijk leiderschap.

Mijn achtergrond en opleidingen in NLP, coaching, familieopstellingen, groeps-dynamiek, karakterstructuren, emotioneel lichaamswerk ea helpen me om dat op een holistische manier te doen, aangepast aan de behoeften van de groep en het individu.

Read on

In 2009 vroeg Marleen me om, samen met haar, een verdiepend programma voor de woestijnreizen
te helpen ontwikkelen. Sindsdien ben ik ook gebeten door de woestijnmicrobe.

De ingrediënten zijn uniek : de magie, schoonheid en stilte van de woestijn - de ontmoeting met de bedoeinen cultuur -
het leven in de natuur. De mix raakt me telkens weer en ik ben zo dankbaar dat ik een stuk van mijn werk in die omgeving kan doen en zien wat het transformerende effect op deelnemers is.

Het contact met de bedoeinen en hun cultuur is zoveel voor me gaan betekenen, dat ik een fonds voor het behoud van deze prachtige, oude cultuur heb opgezet. The Bedouin friends is in 2015 geboren en heeft al een aantal mooi projecten gerealiseerd. Het enthousiasme en de hulp van deelnemers is hier doorslaggevend in.

https://www.facebook.com/serabit/

+32 (0)478 33 54 99 - micky@quinx.org
www.quinx.org


Jolanda Cats (1962)

Yoga Teacher

Het gevoel dat ik tijdens mijn eerste yogales kreeg kan ik me nog altijd herinneren. De les was zacht en rustig ik kon een beetje volgen, het was duidelijk niet zoals mijn eerste windsurfles. En op het einde van de les hoefde ik helemaal niets meer te doen, 10  minuten lang helemaal niets. Ik was meteen verkocht en wilde gelijk les gaan geven, zodat ik die momenten van helemaal niets vaak mee kon maken.Omdat je alles lichamelijk kunt ervaren in yoga, was het voor mij heel duidelijk welke stroming ik wilde volgen en wat bij mij paste. Na een vijfjarige opleiding bij Yoga Niketan in Mechelen, ben ik bijscholing gaan volgen bij Critical Alignement, hormoon- & midlifeyoga en Iyengar. 

Read on

Omdat ik jarenlang reizen heb begeleid, werd het een vanzelfsprekende stap om yogabeoefening aan vakantie te koppelen.  Op reis is er ruimte en tijd om elke dag een beetje meer die bewustwording van het lichaam te ervaren en om de processen die daarbij loskomen waar te nemen.  Het wonderlijke woestijnlandschap is de perfecte bedding hiervoor. 

 

Periods and prices


Period

Najaar 2025

Contribution

  1. Accommodatiekosten: 995 € p/p 
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Training particulier tarief: 495 € 
    Training zakelijk tarief: 700 € + BTW
  3. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh 

Not included:

Tips (+- 60 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen