Woestijnweek voor coaches: voeding, Inspiratie en ontwikkeling

De woestijn en een groep van gelijkgestemden gidst je doorheen deze week.


Verdiepende begeleiding: Micky

do 17 apr 2025 - do 24 apr 2025


Iedereen die op een diep persoonlijke, holistische en/of spirituele manier met mensen werkt kan zich aanmelden voor deze unieke belevenis. 
Coaches hebben inspiratie, steun en uitdaging nodig om de beste versie van zichzelf in de wereld te zetten. Die versie is steeds op zoek naar voeding en ontwikkeling. De woestijn en een groep van gelijkgestemden dragen je doorheen deze week. 
Deze week is ontstaan vanuit de vraag van een aantal collega’s om een woestijnavontuur te kunnen beleven met gelijkgestemden. De rust en stilte van de woestijn in combinatie met de wijsheid, (h)erkenning van zielsgenoten, de volledige ontzorging door het fantastische bedoeinen team - het was een combinatie die wonderwel werkte.  En dus gaan we voor een 2de editie.
De Sinai woestijn is een krachtplek. De magie van deze omgeving en haar schone volk overbrengen op anderen is een feest voor mij.

Werkwijze

De kracht van het traject rust in de oneindige inspiratie van de natuur in combinatie met verschillende vormen van stilte en de verdiepende begeleiding van Micky.

Je neemt afstand van je dagelijkse patronen en prikkels door dag en nacht in de ongerepte natuur te verblijven. Zo creëer je ruimte om je bewust te worden van de gedachten, overtuigingen en gevoelens die je wel of niet langer ondersteunen en ervaar je de kracht om deze te transformeren.

De week zal zich ontvouwen volgens de behoeften en inspiratie van de groep. Elke ochtend beginnen we de dag met een practice, terwijl de Bedoeïen een heerlijk ontbijt klaarmaken.

In de loop van de dag trekken we door de woestijn en wordt die tocht begeleid via stiltewandelingen, opdrachten onderweg, lichaamsbewustzijnsoefeningen, inzichtsoefeningen en plezier

Elke tocht is anders, van klimmen, op stoere rotsen tot wandelen in glooiende zandvlakten, kort of lang, alleen of per 2, met een vraag of opdracht of open en 'het laten komen'. 

Tijdens heel de reis krijg je zachte en helende begeleiding. Nieuwe inzichten en mogelijkheden ontvouwen zich.

Je kan alleen zijn of je voeden aan de groep. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon.

Waarom verdieping in de Sinai woestijn?

Woestijnen zijn de chakra's van de aarde. De Sinaï woestijn is één van de 'krachtigste plaatsen' op onze planeet. Het is zeer moeilijk in woorden te vatten. De trillingsfrequente is er hoger, fijner, het voelt als een zeer vrouwelijke, beschermende energie die daar aanwezig is. De overweldigende schoonheid van de natuur, de absolute stilte en het zand dat zowel geluid als negativiteit lijkt op te slorpen... maken dat je er helemaal tot rust komt zonder dat je daar inspanning moet voor doen. Je zet je open voor alles en alles stroomt. Dat klinkt voor veel mensen allicht zweverig maar zelfs sceptici die de stap zetten om toch mee te gaan, beleven hetzelfde. Het gebeurt vanzelf, in de Sinaï ga je vanzelf van je hoofd naar je hart.

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

Ik, Micky Masset, reis sinds 2009 naar de Sinai woestijn met Desert Soul. De natuurelementen zorgen ervoor dat elke week anders is, dat de mix van het uiterlijke landschap en mijn innerlijke landschap steeds voor nieuwe belevenissen zorgen. Me elke keer op een andere plek raken en inspireren. Ik werk met mensen en groepen sinds 1999 en heb ontelbare langdurige en kortdurende trainingen en trajecten gevolgd die mij veel gebracht hebben. Nu zoek ik vooral mooie plekken en gelijkgestemden om te kunnen ontladen, om elkaar te voeden en te inspireren. Met mensen werken vraagt veel en daarbij is zorg dragen voor onze eigen batterijen en op tijd en stond nieuwe voeding krijgen belangrijk. Naast het diepe en zeer persoonlijke werk, hou ik van creativiteit in het moment en van lachen. Want het hoeft ook allemaal niet te serieus te zijn.   

Woestijnweek voor coaches Waarom zou je voor deze trip kiezen?
Tell me, and I will forget.
Show me, and I may remember.
Involve me and I will understand. Confucius

Micky Masset (1964)

Transformatiecoach & bezielster 'the bedouin friends'

Ik ben sinds 2000 medeoprichtster en partner in Quinx, een bureau dat particulieren en organisaties helpt begeleiden naar een dieper niveau van zingeving, verbinding en persoonlijk leiderschap.

Mijn achtergrond en opleidingen in NLP, coaching, familieopstellingen, groeps-dynamiek, karakterstructuren, emotioneel lichaamswerk ea helpen me om dat op een holistische manier te doen, aangepast aan de behoeften van de groep en het individu.

Lees verder

In 2009 vroeg Marleen me om, samen met haar, een verdiepend programma voor de woestijnreizen
te helpen ontwikkelen. Sindsdien ben ik ook gebeten door de woestijnmicrobe.

De ingrediënten zijn uniek : de magie, schoonheid en stilte van de woestijn - de ontmoeting met de bedoeinen cultuur -
het leven in de natuur. De mix raakt me telkens weer en ik ben zo dankbaar dat ik een stuk van mijn werk in die omgeving kan doen en zien wat het transformerende effect op deelnemers is.

Het contact met de bedoeinen en hun cultuur is zoveel voor me gaan betekenen, dat ik een fonds voor het behoud van deze prachtige, oude cultuur heb opgezet. The Bedouin friends is in 2015 geboren en heeft al een aantal mooi projecten gerealiseerd. Het enthousiasme en de hulp van deelnemers is hier doorslaggevend in.

https://www.facebook.com/serabit/

+32 (0)478 33 54 99 - micky@quinx.org
www.quinx.org

Periodes en bijdrage


Periode

do 17 apr 2025 - do 24 apr 2025

Bijdrage

  1. Accommodatiekosten: 995 € p/p
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Begeleiding tarief: 700 € + BTW
  3. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh 

Niet inbegrepen:

Tips (+- 70 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen