TRANSFORMATIE door VERBINDENDE COMMUNICATIE: Spreek en luister vanuit je hart

Respectvol omgaan met jezelf en je medemens


zo 17 nov 2024 - zo 24 nov 2024


Kracht door eenvoud. Verbindende Communicatie is een methode die ontstaan is uit het concept Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Het is een eenvoudige methode die kan toegepast worden in eindeloos veel situaties: in familieverband, binnen relaties, als innerlijke monoloog, een gesprek met je buurman, tijdens het werk of bij moeilijke onderhandelingen…

Vaak zijn we ons niet bewust van onze manier van spreken en veel van wat we zeggen gebeurt als een automatisme. Vanuit opvoeding of gewoonte hanteren we onbewust een oordelende manier van spreken. We hebben ook nauwelijks geleerd om met aandacht naar iemand te luisteren en er gewoon te zijn voor die persoon.

Met Verbindende Communicatie kan je daar verandering in brengen.

Werkwijze

Elke dag hebben we twee sessies waarbij je uitgenodigd wordt om oefeningen te doen vanuit Verbindende Communicatie. De oefeningen sluiten aan bij de thema’s die je voor jezelf wil aanpakken. We focussen op de vier bouwstenen van Verbindende Communicatie, maar ook op het duidelijk en krachtig verbindend spreken, de kracht van empathie en het verbindend luisteren, het duidelijk en krachtig ‘nee’ zeggen en hoe te luisteren naar de ‘nee’ van de ander. Er is ook gelegenheid tot transformatiewerk en het loslaten van oude pijn.

Qua werkvormen worden zowel fysieke, mentale, meditatieve als interactieve oefeningen aangeboden. Omdat we een hele week met dezelfde groep werken, ontstaan er extra kansen voor het oefenen van interpersoonlijke intelligentie en het leren feedback geven en ontvangen.

Door iedere dag verder te gaan met Verbindende Communicatie, win je aan emotionele en sociale intelligentie. Complexe relaties, denkpatronen en levensvragen worden duidelijker en helder.

De oefeningen worden aangepast in functie van de samenstelling van de groep. Het kan best zijn dat verschillende mensen rond verschillende thema’s werken. 

Naast de oefeningen in Verbindende Communicatie zijn er ook lichamelijke oefeningen geïnspireerd vanuit yoga, Chi-gong, shaking & breathing en meditatie. Het geheel wordt aangevuld met een dagelijkse exploratie van de natuur in de Sinaï-woestijn. Elke tocht is anders, van klimmen op stoere rotsen, klauteren door canyons en wandelen in glooiende zandvlakten. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon.

Waarom verbindende communicatie in de woestijn

De Sinaï-woestijn geeft een bijzondere inspiratie om aan transformatiewerk te doen. Door zeven dagen na elkaar met Verbindende Communicatie aan de slag te gaan, kan je op een ander niveau kennis maken met dit bijzondere concept (en met je eigen mogelijkheden). Tussen de oefensessies helpen de stilte, de weidsheid en de oernatuur om te focussen op de essentie die mensen stuurt en bezighoudt. Deze plek is een uniek kader om bepaalde thema’s in het eigen leven verder te verkennen en inspiratie op te doen. Zo kan je vanuit een innerlijke kracht keuzes maken en evolueren naar een betere versie van jezelf.

Hier wordt je niet afgeleid door dagelijkse beslommeringen, dat maakt dat je met bepaalde thema’s aan de slag kan op zijnsniveau. De ervaring van de trainer zorgt ervoor dat je gepaste oefeningen krijgt binnen een veilig kader.

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

Deze vakantie vormt een magnifieke combinatie van genieten en leren. We zijn een week weg en er is veel tijd om te ontdekken, om te ontspannen, om verschillende indrukken op te doen, om te bewegen en om te rusten.

Niet alleen word je begeleid door een zorgzame trainer, de levensvreugde van de Bedoeïnen maken ook dat je je permanent veilig en ontzorgd voelt. Het heerlijke eten, prachtige kampplaatsen, zachte matrassen en zorg voor je bagage, maken het verblijf in de woestijn heel comfortabel. In de avond eten we een heerlijke maaltijd en genieten van de prachtige sterrenhemel, de rust, het gezelschap en de natuur rond ons.

Je gaat naar huis met het gevoel dat alles verbonden is en dat ook jij daar deel van uitmaakt.

Verbindende Communicatie Waarom zou je voor deze trip kiezen?
Change your thoughts and you change your world. norman vincent peale

Erwin Tielemans (1958)

Trainer

Erwin is al meer dan twintig jaar trainer en coach, hij heeft daarbij een grote expertise opgebouwd in het werken met groepen en het begeleiden van mensen. Twintig jaar geleden richtte Erwin Human Matters op en introduceerde hij Verbindende Communicatie in Vlaanderen. Erwin is ook auteur van verschillende boeken over Verbindende Communicatie en het werken met teams. Zijn passie is Verbindende Communicatie en hij deelt zijn kennis over dit prachtige concept graag met jullie.


Marleen Hofman (1967)

Bezielster

In 2006 ben ik in contact gekomen met de woestijn! Een keerpunt in mijn leven van 'economisch gedreven' naar 'zijn', van 'luxe' naar 'essentie', van 'hoofd' naar 'hart'. De woestijn was voor mij als thuiskomen, het voelde als één groot liefdesbad! Het contact met de bedoeinen, die zielsmaatjes zijn geworden, de overweldigende pracht en kracht van de natuur. Deze ervaring had zo'n impact dat ik graag de gelegenheid wilde creëren om meer mensen deze ontdekkingsreis te kunnen laten maken. Dit idee heeft geleid tot het ontstaan van Desert-Soul.

Lees verder

Mijn coaching skills, rustige natuur en doorleefde wijsheid zet ik graag in om transformatieprocessen te begeleiden, mensen terug verbinden met hun volle potentieel. Van de bedoeïnenen heb ik geleerd te leven in het nu en in volle vertrouwen de flow te volgen. Dat doe ik ook in de begeleiding, in elk moment kijken wat er zich als groeipotentieel aandient, en dat optimaal ondersteunen.

De woestijn geeft ruimte voor mijn creativiteit, mijn zoeken naar schoonheid en essentie in alles. Voor mij is ze een krachtige gids en hulpbron. Door mijn eigen leven te leiden vanuit mijn hart, mijn passie, mijn essentie wil ik graag mensen inspireren hetzelfde te doen.

Mijn verhaal is er een van ontdekkingen en avontuur, ontmoetingen en groei, eeuwige groei en dat is mijn passie.
Na studies publiciteit en fotografie is mijn loopbaan begonnen met een 20-tal jaar als freelance art director voor reclamebureaus en eigen klanten. Sinds 2003 ben ik gestart met allerlei opleidingen rond zelfontwikkeling: NLP, systemisch opstellen, trauma, intuïtieve ontwikkeling, begeleiding van organisaties, transpersoonlijke coaching, ...

Ik heb het voorrecht twee fantastische zonen te hebben (1998 - 2001), mijn grootste leermeesters.

Periodes en bijdrage


Periode

zo 17 nov 2024 - zo 24 nov 2024

Bijdrage

  1. Accommodatiekosten: 995 € p/p
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Training particulier tarief: 800 €
    Training zakelijk tarief: 1400 € + BTW
  3. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh

Niet inbegrepen:

Tips (+- 70 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen

Uit de mailbox