Stiltereis: Reis naar je bron

Benieuwd wat de stilte jou te vertellen heeft? je hart fluistert de waarheid...


Verdiepende begeleiding: Micky & Marleen

zo 13 okt 2024 - zo 20 okt 2024


'Schatteke, heb je even tijd? Nu niet, ik heb het te druk'. Herkenbaar? Je holt door het leven en hebt weinig tijd voor de echt belangrijke dingen? Je dierbaren, je passies, dat wat je vervuld...
Je staat bol van de verantwoordelijkheden en bent vooral voor anderen aan het zorgen. Je hebt niets te kort en toch loop je rond met de vraag 'is dit nu alles?' Je voelt dat het leven mysterieus is en dat je eigen bron, de beste gids is om je de weg te wijzen... om stil te staan bij wie je echt bent, wat je wil, wat je passie is, wat je échte pad is...

Deze week is voor JOU!
Ruimte, stilte, afstand, inspiratie en de magie van de Sinaï woestijn om terug bij je bron te komen. Jouw plek van waar alles vertrekt, van waaruit je weet wie je bent, wat écht belangrijk voor je is, wat je drijft. Balast laat je achter. Helderheid en de juiste voeding neem je mee naar huis.

GSM UIT, VOELSPRIETEN AAN
Tijd om het hoofd stil te zetten. Innerlijke rust en kracht terug te winnen door totaal te ontkoppelen met het thuisfront, in verbinding te gaan met de natuur en een authentieke cultuur.

Met hun doorleefde wijsheid en enthousiasme helpen Micky en Marleen je te verdiepen, reflecteren en je leven van op een afstand te aanschouwen.

De dienstbaarheid en levensvreugde van de Bedoeïnen maken dat je je permanent veilig en ontzorgd voelt. Heerlijk eten, prachtige kampplaatsen, zachte matrassen en zorg voor je bagage, maken het verblijf in de woestijn heel comfortabel.

Opgeladen met herwonnen levensvreugde en innerlijke richting ga je terug naar huis!

Werkwijze

De kracht van het traject rust in de oneindige inspiratie van de natuur in combinatie met verschillende vormen van stilte en de verdiepende begeleiding van Micky en Marleen.

Je neemt afstand van je dagelijkse patronen en prikkels door dag en nacht in de ongerepte natuur te verblijven. Zo creëer je ruimte om je bewust te worden van de gedachten, overtuigingen en gevoelens die je wel of niet langer ondersteunen en ervaar je de kracht om deze te transformeren.

Elke ochtend beginnen we de dag met een meditatie, terwijl de Bedoeïen een heerlijk ontbijt klaarmaken.

In de loop van de dag trekken we door de woestijn en wordt die tocht begeleid via stiltewandelingen, opdrachten onderweg, lichaamsbewustzijnsoefeningen, inzichtsoefeningen en plezier.

Elke tocht is anders, van klimmen, op stoere rotsen tot wandelen in glooiende zandvlakten, kort of lang, alleen of per 2, met een vraag of opdracht of open en 'het laten komen'. Werken aan jezelf hoeft hier niet. Wat nodig is dient zich vanzelf aan. Delen van ervaringen doen we s' avonds in het kamp, nadat we samen heerlijk gegeten hebben.

Tijdens heel de reis krijg je zachte en helende begeleiding.Nieuwe inzichten en mogelijkheden ontvouwen zich.

Je kan alleen zijn of je voeden aan de groep. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon.

Waarom verdieping in de Sinai woestijn?

Woestijnen zijn de chakra's van de aarde. De Sinaï woestijn is één van de 'krachtigste plaatsen' op onze planeet. Het is zeer moeilijk in woorden te vatten. De trillingsfrequente is er hoger, fijner, het voelt als een zeer vrouwelijke, beschermende energie die daar aanwezig is. De overweldigende schoonheid van de natuur, de absolute stilte en het zand dat zowel geluid als negativiteit lijkt op te slorpen... maken dat je er helemaal tot rust komt zonder dat je daar inspanning moet voor doen. Je zet je open voor alles en alles stroomt. Dat klinkt voor veel mensen allicht zweverig maar zelfs sceptici die de stap zetten om toch mee te gaan, beleven hetzelfde. Het gebeurt vanzelf, in de Sinaï ga je vanzelf van je hoofd naar je hart.

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

Samen beschikken Micky en Marleen over een uniek domein aan kennis en beproefde werkvormen en jarenlange ervaring.

Anders dan in een reguliere (management)training, waarin je theorie aangereikt krijgt en handvatten om je te verbeteren, gaat het hier om een ervaring met verschillende interventies. Je krijgt nieuwe inzichten en het leerproces is ervaringsgericht. Tijdens deze reis sta je zelf centraal. Door je zelf te ontspannen, te genieten, te accepteren en te besluiten je eigen stappen in dit transformatieproces te zetten, maken wij samen met jou een unieke reis.

De trip gebeurt op maat van elke groep en met respect voor de eigenheid van elk individu. We hebben aandacht voor tempo, evenwicht actie/rust, contacten met jezelf, de natuur en de plaatselijke cultuur.

Welkom op deze unieke reis, die je leven zal bijblijven!

Stiltereis Waarom zou je voor deze trip kiezen?
Tell me, and I will forget.
Show me, and I may remember.
Involve me and I will understand. Confucius

Micky Masset (1964)

Transformatiecoach & bezielster 'the bedouin friends'

Ik ben sinds 2000 medeoprichtster en partner in Quinx, een bureau dat particulieren en organisaties helpt begeleiden naar een dieper niveau van zingeving, verbinding en persoonlijk leiderschap.

Mijn achtergrond en opleidingen in NLP, coaching, familieopstellingen, groeps-dynamiek, karakterstructuren, emotioneel lichaamswerk ea helpen me om dat op een holistische manier te doen, aangepast aan de behoeften van de groep en het individu.

Lees verder

In 2009 vroeg Marleen me om, samen met haar, een verdiepend programma voor de woestijnreizen
te helpen ontwikkelen. Sindsdien ben ik ook gebeten door de woestijnmicrobe.

De ingrediënten zijn uniek : de magie, schoonheid en stilte van de woestijn - de ontmoeting met de bedoeinen cultuur -
het leven in de natuur. De mix raakt me telkens weer en ik ben zo dankbaar dat ik een stuk van mijn werk in die omgeving kan doen en zien wat het transformerende effect op deelnemers is.

Het contact met de bedoeinen en hun cultuur is zoveel voor me gaan betekenen, dat ik een fonds voor het behoud van deze prachtige, oude cultuur heb opgezet. The Bedouin friends is in 2015 geboren en heeft al een aantal mooi projecten gerealiseerd. Het enthousiasme en de hulp van deelnemers is hier doorslaggevend in.

https://www.facebook.com/serabit/

+32 (0)478 33 54 99 - micky@quinx.org
www.quinx.org


Marleen Hofman (1967)

Bezielster

In 2006 ben ik in contact gekomen met de woestijn! Een keerpunt in mijn leven van 'economisch gedreven' naar 'zijn', van 'luxe' naar 'essentie', van 'hoofd' naar 'hart'. De woestijn was voor mij als thuiskomen, het voelde als één groot liefdesbad! Het contact met de bedoeinen, die zielsmaatjes zijn geworden, de overweldigende pracht en kracht van de natuur. Deze ervaring had zo'n impact dat ik graag de gelegenheid wilde creëren om meer mensen deze ontdekkingsreis te kunnen laten maken. Dit idee heeft geleid tot het ontstaan van Desert-Soul.

Lees verder

Mijn coaching skills, rustige natuur en doorleefde wijsheid zet ik graag in om transformatieprocessen te begeleiden, mensen terug verbinden met hun volle potentieel. Van de bedoeïnenen heb ik geleerd te leven in het nu en in volle vertrouwen de flow te volgen. Dat doe ik ook in de begeleiding, in elk moment kijken wat er zich als groeipotentieel aandient, en dat optimaal ondersteunen.

De woestijn geeft ruimte voor mijn creativiteit, mijn zoeken naar schoonheid en essentie in alles. Voor mij is ze een krachtige gids en hulpbron. Door mijn eigen leven te leiden vanuit mijn hart, mijn passie, mijn essentie wil ik graag mensen inspireren hetzelfde te doen.

Mijn verhaal is er een van ontdekkingen en avontuur, ontmoetingen en groei, eeuwige groei en dat is mijn passie.
Na studies publiciteit en fotografie is mijn loopbaan begonnen met een 20-tal jaar als freelance art director voor reclamebureaus en eigen klanten. Sinds 2003 ben ik gestart met allerlei opleidingen rond zelfontwikkeling: NLP, systemisch opstellen, trauma, intuïtieve ontwikkeling, begeleiding van organisaties, transpersoonlijke coaching, ...

Ik heb het voorrecht twee fantastische zonen te hebben (1998 - 2001), mijn grootste leermeesters.

Periodes en bijdrage


Periode

zo 13 okt 2024 - zo 20 okt 2024

Bijdrage

  1. Accommodatiekosten: 995 € p/p
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Training particulier tarief: 545 €
    Training zakelijk tarief:800 € + BTW
  3. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh 

Niet inbegrepen:

Tips (+- 70 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen

Uit de mailbox