true man: De krachtige & kwetsbare man

Herontdek broederschap, kinderlijke speelsheid en authentieke mannenkracht!


Verdiepende begeleiding: Wim & Björn

zo 8 nov 2020 - zo 15 nov 2020


Weet je nog hoe het voelde als kleine jongen om helemaal vrij te zijn, los van oordelen en verwachtingen? Misschien trok je met je vrienden de natuur in of haalde je in de buurt wat kattenkwaad uit. Of misschien ging precies die zorgeloosheid aan je voorbij maar voel je wel dat je er nood aan hebt.

Hoe het ook zij, misschien ben je op een kantelpunt in je leven gekomen. Geen grootse verandering, maar een gevoel dat je niet meer kan en wil ontkennen: er zit meer kracht in jezelf dan je toont en inzet vandaag. En daar wil je verandering in brengen, je weet alleen niet meteen hoe.

Laat de magie van Sinaï-woestijn haar werk dan doen! Een groep authentieke Bedoeïenen-mannen zorgt niet alleen dat het jou aan niets ontbreekt, ze tonen je onbewust ook de zuivere energie van man-zijn. Een enorme waarde die we in onze cultuur en samenleving hebben onderdrukt uit angst om ‘verkeerd te doen’, om ‘anders begrepen te worden dan we bedoelen’. Dankzij de deskundige begeleiding van Wim Grootjans en Tom Cornille ga je zowel individueel als in groep kijken naar wat er echt leeft binnenin. Pittige staptochten om je grenzen op te zoeken, veilige cirkels om te delen en waarom niet…24 uur alleen zijn met jezelf. Het komt allemaal aan bod.

Voor softies? Helemaal niet! Enkel wie nog verbinding voelt met z’n échte mannelijke kracht durft deze uitdaging aan: een unieke en diepe ontdekkingstocht op zoek naar waarheid, power en vrijheid.

Werkwijze

Zeven dagen lang ontdekken we via circle talks, lichaamswerk, energetische oefeningen, rituelen en individuele reflectie de verschillende lagen van ons man-zijn en hoe we vanuit een diepere zelfkennis op een authentieke manier kunnen verbinden met anderen. 

Het geheel wordt aangevuld met een dagelijkse exploratie van de natuur in de Sinaï-woestijn. Elke tocht is anders: van klimmen op knoestige rotsen, klauteren door canyons tot wandelen in glooiende zandvlakten. Fysiek gezien is dit programma haalbaar voor elke gezonde man.

Waarom een mannenweek in de woestijn?

De Sinaï-woestijn geeft een bijzondere dimensie aan transformatiewerk. Tussen de sessies helpen de stilte, de weidsheid en de oerkracht van de natuur jou om te focussen op de essentie. Deze plek is een uniek kader om bepaalde thema’s in je leven verder te verkennen en frisse inspiratie op te doen. Zo kan je vanuit je innerlijke kracht keuzes maken en evolueren naar een betere versie van jezelf.De ervaring van de trainers zorgt ervoor dat je gepaste begeleiding krijgt binnen een veilig kader.

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

Deze vakantie vormt een magnifieke combinatie van genieten en groeien. We zijn een week weg van de wereld, met een (zand)zee aan tijd om te ontdekken, te ontspannen, indrukken op te doen en elders de boel de boel te laten.

De zorgzame begeleiding van de trainers maar ook de levensvreugde van de Bedoeïenen maken dat je je helemaal kan overgeven aan wat komt. Lekker eten, magisch mooie kampplaatsen, zachte matrassen en een sterrenhemel om u tegen te zeggen maken het plaatje compleet.
Je keert verbonden met jezelf, de anderen én de natuur weer huiswaarts.

True man Waarom zou je voor deze trip kiezen?
Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever. Mahatma Gandhi

Wim Grootjans (1976)

Trainer

Wim is een avonturier in hart en nieren. Als reisbegeleider bij Karavaan loodste hij groepen letterlijk en figuurlijk langs onbewandelde paden in onder andere Sri-Lanka en West-Canada. Reizen is ook een passie die hij deelt met zijn vrouw Els en hun twee zonen.

Als mede-zaakvoerder en trainer bij Walk Your Talk weet Wim hoe hij mensen in verbinding brengt met zichzelf om van daaruit naar een authentiek en eerlijk contact te gaan met anderen. Verbindende Communicatie vormt daarbij de leidraad.

Lees verder

Vanuit z’n eigen weg naar meer bewustwording en innerlijke mankracht, ervaart Wim het als zijn missie om specifiek met mannen aan waarlijke transformatie te werken. Staptochten, muziek en plezier maken vormen daarbij de basis.


Björn Caekelbergh (1970)

Trainer

Björn is vader van twee zonen. Hij kiest ervoor om speels, levenslustig en vooral vol vertrouwen in het leven te staan. Al is dat is niet altijd zo evident geweest. In 2010 startte hij zijn zoektocht om bewuster in het leven te staan en opnieuw contact te maken met die speelse jongen in zich. Na leading by being volgt hij ervaringsgerichte psychotherapie en sjamanisme, intuïtief coachen, Path of Love en vele andere opleidingen. Al deze opleidingen gaven hem veel inzichten over zijn eigen patronen en valkuilen en brachten hem stapje voor stapje dichter bij zichzelf. Verschillende woestijnreizen zorgden in deze periode voor de verdieping. Zelf noemt hij die periode:“ Op zoek naar de Bedoeïen in mij!.

Lees verder

De tocht van de afgelopen 10 jaar gaf aan dat het tijd was voor een nieuwe relatie. Eind 2018 wisselde hij ook zijn job bij een grootbank in voor een nieuwe uitdaging in de non-profitsector. Zelf groeien en andere helpen groeien is zijn moto. Hoe? Door op een authentieke manier zijn eigen ervaringen te delen en te leren uit de ervaringen van anderen. Kunnen delen met mannen ervaart hij vandaag als een ‘turbo’ op zijn eigen groeitraject.

Periodes en bijdrage


Periode

zo 8 nov 2020 - zo 15 nov 2020

Bijdrage

  1. Accommodatiekosten: 950 € p/p
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh 

Niet inbegrepen:

Tips (+- 50 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen