Soul dancing: stilte in je hoofd, vreugde in je lichaam

stil, speels, soms subtiel, soms wild... Bewegen op de hartslag van de woestijn.


Verdiepende begeleiding: Jessica & Marleen

Voorjaar 2025


“Dance is the hidden language of the soul of the body”. Martha Graham
Beweging, dans, plezier en verdiepingsoefeningen brengen ons in contact met de verrassende wijsheid van ons lichaam. Levensvreugde borrelt op terwijl we fysiek en emotioneel opladen. Er is geen voorkennis of ervaring nodig voor deze reis.

Een innerlijke reis door onze interne impulsen. Vloeiend en flexibel zijn als water, op jezelf kunnen terug vallen als een rots. Je eigen rots in de branding zijn, de weg terug kunnen vinden naar je eigen centrum en daar kracht uit putten en je evenwicht telkens opnieuw terug zien te vinden. En vanuit die vloeiendheid en gecentreerdheid je kunnen verbinden met anderen. Op een speelse manier geven we expressie aan wat er in ons beweegt, alleen of in dialoog met anderen.

We laten ons meenemen door de prachtige landschappen en de ritmes van de bedoeïenen. Herontdek jezelf en de speelsheid van het kind in jou.

Met hun passie, jarenlange ervaring en enthousiasme helpen Jessica en Marleen je je innerlijke dans te herinneren en tot expressie te brengen.

GSM UIT, VOELSPIETEN AAN
Tijd om het hoofd stil te zetten. Het hier en nu is het vertrekpunt, in verbinding met de overweldigende natuur en een authentieke warme cultuur.

De dienstbaarheid en levensvreugde van de Bedoeïnen maken dat je je permanent veilig en ontzorgd voelt. Heerlijk eten, prachtige kampplaatsen, zachte matrassen en zorg voor je bagage, maken het verblijf in de woestijn heel comfortabel. Opgeladen met herwonnen levensvreugde ga je terug naar huis.

Werkwijze

De kracht van het traject rust in de oneindige inspiratie van de natuur in combinatie met verschillende vormen van beweging en de verdiepende begeleidng van Jessica en Marleen.

We beginnen de dag met een rustige sessie om het lichaam bewust wakker te maken. Ondertussen maken de bedoeïnen een heerlijk ontbijt klaar. Iedere dag heeft een thema. De bewegingsessies bestaan uit 2 blokken van 1,5 à 2u. Afhankelijk van het programma en thema kan een sessie één halve dag zijn of 2 blokken over de dag verspreid. We kiezen steeds de meest aangewezen plekken en beste temperatuur van de dag.

Vanuit een diep luisterende en voelende houding gaan we gewaarworden wat ons lichaam doet. We oefenen in bewust zijn en doen innerlijk onderzoek naar wat zich in jou wil laten zien en hoe dat tot expressie wil komen. Het gaat niet om de vorm maar om de beleving. Om vanuit je centrum en je eigen impulsstroom te bewegen om zo tot een flow te komen. Speels, vrij, luisterend, respectvol, barmhartig,… Spontane en vrije beweging worden gestimuleerd via oefeningen met elementen uit Afrikaanse en hedendaagse Dans, Contact Improvisatie, martial arts, Authentic mouvement, Ecstatic dance, yoga, meditatie en Intuïtieve dans… binnen veilige kaders in een prachtige natuur. Soms in stilte en soms met muziek.

In de loop van de dag trekken we door de woestijn. Elke tocht is anders, van klimmen op stoere rotsen, klauteren door canyons tot wandelen in glooiende zandvlakten. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon.

Naast een deels vaste opbouw kijken we steeds in het moment wat passend, inspirerend of waarde toevoegend is. De intentie is altijd om de vrije stroom te herkennen en deze te volgen. Je kan soms ruimte nemen om alleen te zijn of je voeden aan de groep.

Delen van ervaringen doen we s’avonds in het kamp, nadat we samen heerlijk gegeten hebben. Nieuwe inzichten en mogelijkheden rond bewegen ontvouwen zich.

Waarom soul dancing in de Sinai woestijn?

De woestijn is één grote speeltuin voor volwassen! Het is de ideale plek waar je je creativiteit in beweging vrij kunt onderzoeken. Het zachte zand, dat zowel geluid als negativiteit lijkt op te slorpen... nodigt ons uit om ons over te geven aan onze innerlijke bewegingen en ons helemaal vrij te voelen. Ingetogen of uitbundig rollen en spelen. De overweldigende schoonheid en uitgestrektheid van de natuur inspireren ons en brengen ons in contact met onze eigen creatieve bron via het lichaam. De leegte en de stilte is de bedding van waaruit ontstaat wat zich wil laten zien. De kunst is te luisteren, volgen en vorm te geven. Hier je verbinden met je lichaam en je ademhaling brengt je zoveel gemakkelijker naar een diepere staat van zijn.

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

Samen beschikken Jessica en Marleen over een uniek domein aan kennis en beproefde werkvormen en jarenlange ervaring.  

Onze speelse werkvormen bieden een ingang om in contact te komen met je onbevangenheid, je authentieke expressie en je bron van creativiteit. Door de aangereikte ervaringen komt je levensenergie in beweging, je kijkt met nieuwe ogen naar jezelf. Je ontdekt de kracht van JA zeggen tegen het NU, plezierig en onplezierig. Je ervaart het verschil tussen '(je best) doen' en ‘zijn’. Je leert vertrouwen op je eigen stroom. Je bent getuige van bijzondere verhalen van anderen en je laat de lichtvoetigheid en speelsheid in jezelf helemaal vrij.

De trip gebeurt op maat van elke groep en met respect voor de eigenheid van elk individu. We hebben aandacht voor tempo, evenwicht actie/rust, contacten met jezelf, de natuur en de plaatselijke cultuur.

Welkom op deze unieke reis, waardoor je dansend door het leven gaat!

Soul Dancing Waarom zou je voor deze trip kiezen?
Dance is the hidden language of the soul of the body.
It’s enables you to find yourself
and lose yourself at the same time. Martha Graham

Jessica Hagmeijer (1979)

Dans en bewegingscoach

Jessica Hagmeijer is gepassioneerd door beweging en een bezield danseres. Ze heeft een diep respect voor de uniekheid van elk lichaam en zijn beweging. Iets dat haar kenmerkt in haar begeleiding is speelsheid, plezier en vloeiendheid. Door haar jaren ervaring met dans, vormingswerk en poppentheater weet ze een evenwichtige combinatie te vinden tussen dansdidactiek, het stimuleren van spontane beweging en een aangename groepsdynamiek. Ze gebruikt elementen uit van o.a. dans- & contact improvisatie, afrikaanse dans, yoga, authentic movement, hedendaagse dans e.a. Ze reisde naar vele hoeken van de wereld en genoot van de prachtige kennis bij vele verschillende leermeesters.

Lees verder

Sinds 2002 is zij op regelmatige basis bezig met het onderzoeken van buiten dansen en bewegen, en heeft ze meerdere malen gewerkt als performer in verschillende locatieprojecten. Ze is gefascineerd door de relatie lichaam en ruimte, zowel de innerlijke ruimte als de ruimte rondom.


Marleen Hofman (1967)

Bezielster

In 2006 ben ik in contact gekomen met de woestijn! Een keerpunt in mijn leven van 'economisch gedreven' naar 'zijn', van 'luxe' naar 'essentie', van 'hoofd' naar 'hart'. De woestijn was voor mij als thuiskomen, het voelde als één groot liefdesbad! Het contact met de bedoeinen, die zielsmaatjes zijn geworden, de overweldigende pracht en kracht van de natuur. Deze ervaring had zo'n impact dat ik graag de gelegenheid wilde creëren om meer mensen deze ontdekkingsreis te kunnen laten maken. Dit idee heeft geleid tot het ontstaan van Desert-Soul.

Lees verder

Mijn coaching skills, rustige natuur en doorleefde wijsheid zet ik graag in om transformatieprocessen te begeleiden, mensen terug verbinden met hun volle potentieel. Van de bedoeïnenen heb ik geleerd te leven in het nu en in volle vertrouwen de flow te volgen. Dat doe ik ook in de begeleiding, in elk moment kijken wat er zich als groeipotentieel aandient, en dat optimaal ondersteunen.

De woestijn geeft ruimte voor mijn creativiteit, mijn zoeken naar schoonheid en essentie in alles. Voor mij is ze een krachtige gids en hulpbron. Door mijn eigen leven te leiden vanuit mijn hart, mijn passie, mijn essentie wil ik graag mensen inspireren hetzelfde te doen.

Mijn verhaal is er een van ontdekkingen en avontuur, ontmoetingen en groei, eeuwige groei en dat is mijn passie.
Na studies publiciteit en fotografie is mijn loopbaan begonnen met een 20-tal jaar als freelance art director voor reclamebureaus en eigen klanten. Sinds 2003 ben ik gestart met allerlei opleidingen rond zelfontwikkeling: NLP, systemisch opstellen, trauma, intuïtieve ontwikkeling, begeleiding van organisaties, transpersoonlijke coaching, ...

Ik heb het voorrecht twee fantastische zonen te hebben (1998 - 2001), mijn grootste leermeesters.

Periodes en bijdrage


Periode

Voorjaar 2025

Bijdrage

  1. Accommodatiekosten: 995 € p/p
    (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse)
    Inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht
  2. Training particulier tarief: 495 € 
    Training zakelijk tarief: 700 € + BTW
  3. Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh 

Niet inbegrepen:

Tips (+- 70 euro)
Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)
Eventuele reisverzekeringen